HOME03 480 52 51 sport@lier.be

Wij zijn een gouden VIP24-stad!

 

Wij hebben onze drie uitdagingen voor de VIP24-campagne van Sport Vlaanderen succesvol voltooid en mogen ons vanaf nu een 'Gouden VIP24-stad' noemen.

Om hierin te slagen hebben we allerlei zaken gedaan, hieronder enkele voorbeelden:

- In het kader van de jeugdboekenmaand met thema 'Sport en spel', organiseerden we samen met de bib en de jeugddienst een wandeltocht door Lier met verschillende tussenstops waar de kinderen opdrachten moesten volbrengen. Bij één van de opdrachten moest er bijvoorbeeld met boeken een grote Eiffeltoren gebouwd worden om Parijs ook een beetje naar Lier te brengen.

  

- In de paasvakantie organiseerden we een olympisch voetbaltornooi waarbij elk team een land mocht uitkiezen om zo te strijden voor de gouden medaille. Turkije werd uiteindelijk de winnaar van dit tornooi.

  

- We gingen langs bij verschillende lagere scholen in Lier om hen te laten deelnemen aan de jeugdolympiade in een sport naar keuze. Hierbij nog even een speciale vermelding voor meester Rob van Sint-Ursula Lisp, hij slaagde erin om zijn kinderen van het 4e leerjaar te testen op alle aangeboden sporten van de jeugdolympiade en ze zo helemaal klaar te stomen voor de Olympische Spelen in Parijs!

  

 

Wij duimen alvast mee voor de atleten van Team Belgium dat zij straks ook massaal met een gouden medaille mogen pronken!