HOME03 480 52 51 sport@lier.be

Discgolf

Discgolf

Discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op golf.
In plaats van een bal en clubs gebruiken spelers een disc/frisbee. In zo weinig mogelijk worpen tracht je je frisbee in het doel te werpen. Natuurlijke obstakels zoals bomen maken het spel uitdagender.

Van begin augustus tot eind september zullen er 8 discgolfdoelen opgesteld staan op het grasveld bij zwembad de Waterperels.
Iedereen kan gratis en op eigen houtje gebruik maken van dit tijdelijke discgolfparcours en kennismaken met deze sport!

Spelen kan met een eigen frisbee. Indien je er geen hebt, kan je specifieke discgolf discs voor 3 euro ontlenen bij de cafetaria van het zwembad (tijdens de openingsuren). Na het terugbrengen krijg je een kortingsbonnetje van 3 euro voor het rest-au-café. 

De spelregels

- Zet je voet op de startplaats en maak je eerste worp. Iedere speler maakt zijn eerste worp voor je verdergaat.

- Vanaf nu gooit telkens de speler wiens disc het verst van het doel verwijderd is. Je gooit telkens van waar je disc is geland.

- Dit herhaal je tot iedere speler zijn disc in het doel heeft gegooid. Je noteert na elke hole de score.

- Wie op het einde in totaal het minste worpen nodig had, is de winnaar.

Belangrijk bij hole 3 en hole 6: je disc dient verplicht tussen de aangeduide objecten te vliegen. Lukt dit niet, dan wordt er een strafworp aangerekend. In discgolftermen wordt dit een Mando (Mandatory) genoemd.

Verder is het belangrijk om nooit andere mensen te hinderen. Indien jouw worp een risico kan vormen voor anderen, kan je de hole best tijdelijk overslaan of vragen of de personen in kwestie even aan de kant kunnen gaan. Heb respect voor elkaar, hou het veilig en vooral... veel plezier!

 

Via de gratis app UDisc is het trouwens heel eenvoudig om de scores van jou en je vrienden bij te houden. Je beschikt dankzij de app bovendien ook over een goed overzicht van het parcours.

- Download de app.

- Zoek het parcours 'Lier - De Waterperels'

- Maak een scorekaart aan en voeg alle spelers hieraan toe.

-  Spelen maar!

 

Werk je liever niet met een app? Geen nood, hieronder vind je een plannetje en scorekaart:

Plan discgolf Lier

Scorekaart