HOME03 480 52 51 sport@lier.be

De Lierse Vlaaikeswandeling

De tweede editie zal plaatsvinden op 23 oktober 2022.

meer info volgt later.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Op zondag 24 oktober 2021 organiseren de Lierse Sportraad, de dienst Oncologie van het Heilig-Hart ziekenhuis en de wandelclub De Kleitrappers voor het eerst de Lierse Vlaaikeswandeling!

Dit is een nieuw wandelevenement waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat: de dienst Oncologie van het Heilig-hart ziekenhuis in Lier.

Dit evenement is de opvolger van de jaarlijkse Midzomernachtrun in Lier. De lopers die hier aan deelnamen, kunnen onze wandelingen gerust ook al lopend afleggen.

 

Praktisch

Er worden drie verschillende wandelingen voorzien, allemaal met start en aankomst aan Sporthal De Komeet, Eeuwfeestlaan 183, 2500 Lier. Je kan starten tussen 8u00 en 14u00 en ten laatste aankomen om 18u00. De eerste 1000 finishers kunnen bovendien genieten van een gratis Liers Vlaaike, met dank aan bakkerij Hendrickx.

Je kan kiezen uit een wandeling van 5 km, 14 km en 22 km. De 5 km wandleing is bovendien geschikt voor het hele gezin: een rolstoel- en buggyvriendelijke route die gecombineerd kan worden met een leuke fotozoektocht op het parcours. Met deze fotozoektocht zijn er ook leuke prijzen te winnen.

Alle wandelingen zijn bewegwijzerd en de dag zelf worden de routes ook openbaar gemaakt, zodat wandelaars indien gewenst de GPX-file kunnen downloaden.

Deelname aan dit evenement kost €3 en inschrijven gebeurt ter plaatse aan Sporthal De Komeet, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen. Kan je niet deelnemen, maar wil je toch graag mee ons goede doel steunen, dan kan je €3 of een vrije bijdrage overschrijven naar BE70 7330 0087 2525 met vermelding 'steun Lierse Vlaaikes'.

 

Bereikbaarheid

Sporthal De Komeet (Eeuwfeestlaan 183, 2500 Lier), bevindt zich net buiten het Lierse centrum en is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de wagen. Er is een fietsenstalling en een kleine parking beschikbaar, maar parkeren in de buurt is aangeraden.

Buslijnen 1 en 154 stoppen aan de sporthal en als u met de trein komt, kan u gemakkelijk te voet naar de sporthal komen. U stapt dan onder het tunneltje aan het staion door en vervolgens komt u via de Spoorweglei en de Bareelstraat na 800m uit aan de sporthal.

Met de wagen volgt u best de Ring rond Lier tot aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg om vervolgens via de Antwerpsesteenweg en de Eeuwfeestlaan uit te komen aan de sporthal. Parkeren in de buurt van de sporthal is aangeraden, want de parkeerplaatsen zijn beperkt.