HOME03 480 52 51 sport@lier.be

De Lierse Vlaaikeswandeling

Op zondag 22 oktober 2023 organiseren de Lierse Sportraad, de dienst Oncologie van het Heilig-Hart ziekenhuis en de wandelclub De Kleitrappers voor de derde keer de Lierse Vlaaikeswandeling!

Dit is een wandelevenement waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat: de dienst Oncologie van het Heilig-hart ziekenhuis in Lier. Na het succes van de eerste editie hopen we om opnieuw evenveel opbrengst aan het goede doel te kunnen geven.

Dit evenement is de opvolger van de jaarlijkse Midzomernachtrun in Lier. De lopers die hier aan deelnamen, kunnen onze wandelingen gerust ook al lopend afleggen.

 

Praktisch

Er worden drie verschillende wandelingen voorzien, allemaal met start en aankomst aan de atletiekpiste, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier. Je kan starten tussen 8u00 en 14u00 en ten laatste aankomen om 18u00. De eerste 1000 finishers kunnen bovendien genieten van een gratis Liers Vlaaike, met dank aan bakker Hendrickx.

Je kan kiezen uit een wandeling van 6 km, 12,75 km en 16 km. De 6 km wandeling is bovendien geschikt voor het hele gezin: een rolstoel- en buggyvriendelijke route die gecombineerd kan worden met een fotozoektocht op het parcours. Met deze fotozoektocht zijn er ook leuke prijzen te winnen.

Alle wandelingen zijn bewegwijzerd en de dag zelf worden de routes ook openbaar gemaakt, zodat wandelaars indien gewenst de GPX-file kunnen downloaden.

Deelname aan dit evenement kost €5 en inschrijven gebeurt ter plaatse aan de atletiekpiste, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen. Kan je niet deelnemen, maar wil je toch graag mee ons goede doel steunen, dan kan je €5 of een vrije bijdrage overschrijven naar BE70 7330 0087 2525 met vermelding 'steun Lierse Vlaaikes'.

 

Bereikbaarheid

De atletiekpiste (Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier), bevindt zich net buiten het Lierse centrum en is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de wagen. Er is een fietsenstalling aanwezig en er is een grote parking aan CC de Mol.

Buslijnen 1, 2 en 90 stoppen aan de atletiekpiste (halte Lier De Mol). Met de wagen volgt u best de Ring rond Lier tot aan het kruispunt met de Aarschotsesteenweg. Vanaf daar rijd je richting centrum en zal je de atletiekpiste snel zien liggen aan de rechterkant. Je parkeert de wagen best links van CC De Mol op de grote parking.