HOME03 480 52 51 sport@lier.be

De koers komt thuis

Het is bijna zover: van 18 t.e.m. 26 september 2021 mogen we in Vlaanderen het WK Wielrennen verwelkomen voor zijn 100e verjaardag. Een groot feest, want de koers komt thuis.

Vlaanderen is koers. En met ‘de koers komt thuis’ barst de WK-gekte nu écht los – en niet alleen voor topsporters. Van 18 augustus tot 18 september kan je overal in Vlaanderen deelnemen aan leuke fietsactiviteiten en andere events ter ere van het WK Wielrennen.

Spring zeker ook zelf op je fiets en geniet van een fietstocht langs de prachtige lokale WK-fietsroutes met heel wat unieke fotopunten.

Ontdek de WK punten

Vanuit Lier hebben we alvast twee mogelijke fietsroutes voor jullie uitgestippeld met start en aankomst aan sporthal De Komeet. Degenen die een fiets-GPS hebben, kunnen hieronder de GPX-file meteen opslaan, degenen die dit niet hebben kunnen de RouteYou-app downloaden op hun smartphone en de routes daarop volgen. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf een route uitstippelen die langs de WK-punten van jouw keuze gaat.

Naam route Afstand Link Routebeschrijving GPX-file

WK-route 1: Lier, Berlaar, Gestel, Kessel

40,6 km

Link 1

Routebeschrijving 1 GPX 1

WK-route 2: Lier, Duffel, Bonheiden, Putte

54 km Link 2 Routebeschrijving 2 GPX 2

 

WK21 Foto challenge

Deze zomer dagen Sport Vlaanderen en partners alle Vlamingen uit: neem deel aan de unieke #dekoerskomtthuis-fotochallenge en maak kans om fantastische WK-prijzen te winnen!

Minister van Sport Ben Weyts gaf alvast het goede voorbeeld!